Cod galben de vânt. Vor fi rafale și de 80-90 km/h

cod galben de vânt
Foto: JuliaSchSch / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de intensificări ale vântului valabil până joi, 14 noiembrie, la ora 10.00.

Zonele afectate: zona de munte și sudul Banatului.

Potrivit ANM, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar pe creste, în special cele ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 100 km/h.

În zonele mai joase de relief din județul Caraș-Severin vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60…65 km/h.

Intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

cod galben de vânt
Foto: ANM

ANM a emis și o informarea meteo valabilă joi, 14 noiembrie, la ora 18.00.

Astfel, din dimineața zilei de miercuri, 13 noiembrie, și până în seara de joi, 14 noiembrie, în Munții Banatului, în vestul Carpaților Meridionali și în zona deluroasă a Olteniei va ploua și se vor cumula cantități de apă de 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului prin avertizări de vreme severă imediată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.