Cod galben de vânt puternic în 24 de județe și în București. Rafale și de 100 km/h

depozitul de cenușă mehedinți halânga
Foto: mhalert.ro

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt valabil astăzi. Vântul puternic va afecta capitala și 24 de județe (unele doar parțial).

Interval de valabilitate: 25 martie, ora 10 – 25 martie, ora 20.

Fenomene vizate: intensificări temporare ale vântului.

Pe parcursul zilei de vineri, temporar vântul va avea intensificări local în Moldova și Muntenia, unde vor fi rafale de peste 55…65 km/h. La altitudini mari în Carpații Meridionali și Orientali, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

meteo
Sursa: ANM

Intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul țării, cu viteze de 50…55 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.