Cod galben de ploi. Lista județelor afectate de vremea rea

ploi vijelii meteo cod galben de ploi cod portocaliu
Foto: Tony (Flickr)

Cod galben de ploi. Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi (vor cădea cantități de apă importante).

Codul galben este valabil de marți, 15 mai, ora 18, până miercuri, 16 mai, ora 9.

În seara zilei de marți (15 mai) și în noaptea de marți spre miercuri (15/16 mai) în Oltenia, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, vestul și nordul Munteniei și în zona de munte a Banatului și Crișanei va ploua torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

În total, vor fi afectate 23 de județe (unele dintre ele doar parțial).

Informare meteo de instabilitate atmosferică

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată valabilă de marți, 15 mai, de la ora 12, până miercuri, 16 mai, ora 14.

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși frecvent 15…25 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

cod galben de furtuni
Foto: ANM

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.