Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 25 de județe

cod galben vijelii cod portocaliu
Foto: Adam Singer (Flickr)

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou Cod galben de instabilitate atmosferică în dimineața zilei de joi, 1 august.

Codul galben este valabil joi, 1 august, în intervalul orar 10.00 – 23.00.

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În total, vor fi afectate 25 de județe – parțial sau total.

În intervalul menționat, în zonele de deal și de munte, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei și local în Oltenia, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică: averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala temporar și în restul teritoriului, însă pe arii mai restrânse.

cod galben vijelii
Sursa: ANM

ANM a emis și o prognoză specială pentru București. Potrivit acesteia, vremea se va răcori față de ziua anterioară, astfel încât temperatura maximă va fi de 29…30 de grade. Vor fi perioade cu înnorări, trecător va ploua și vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului prin avertizări de vreme severă imediată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.