Cod galben de ploi și instabilitate atmosferică. Lista județelor afectate

ploi vijelii meteo cod galben de ploi cod portocaliu
Foto: Tony (Flickr)

Cod galben de ploi. Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de atenționare meteo de ploi însemnate și instabilitate atmosferică accentuată.

Codul galben este valabil în intervalul 9 iunie, ora 18.00 – 10 iunie, ora 6.00.

Potrivit ANM, în județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Caraș-Severin și local în județul Hunedoara, se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

Cod galben de ploi – până la 50 l / mp

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și punctiform 40…50 l/mp.

Meteorologii mai avertizează că local și temporar vor fi manifestări de instabilitate atmosferică pe parcursul zilei de sâmbătă, 9 iunie, în vestul, sud-vestul și nord-estul țării, precum și în zona de munte.

cod galben de ploi
Foto: ANM

Informare meteo pentru intervalul 10 – 11 iunie

În afară de acest cod galben de ploi, meteorologii au emis și o informare meteorologică de manifestări de instabilitate atmosferică valabilă în intervalul 10 iunie, ora 14.00 – 11 iunie, 23.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului, precum și la deal și la munte. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină.

În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala doar izolat.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Cele mai frumoase drumuri montane din România de făcut cu mașina

Tunelul secret al Castelului Bran va fi deschis turiștilor

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.