Cod galben de ploi abundente. Lista județelor afectate

ploi vijelii meteo cod galben de ploi cod portocaliu
Foto: Tony (Flickr)

Administrația Națională de Meteorologie a emis un nou cod galben de ploi abundente.

Codul galben este valabil în intervalul: 28 iunie, ora 21 – 29 iunie ora 21;

Fenomene vizate: cantități însemnate de apă;

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, local în estul și sud-estul Transilvaniei, în Maramureș și în nordul Munteniei și al Olteniei, vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Cod galben de ploi – regiunile afectate

Potrivit meteorologilor, va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ.

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a prelungit și o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ și manifestări de instabilitate atmosferică.

Interval de valabilitate: 28 iunie, ora 21 – 29 iunie ora 21.

Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferică;

În intervalul menționat, temporar va ploua în cea mai mare parte a țării și, mai ales în zonele deluroase și montane, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Vor fi mai ales averse care pe arii restrânse vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Izolat vor fi condiții de grindină.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise.

cod galben de ploi

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.