Cod galben de ploi abundente. Cât mai ține vremea rece

nori negri furtună cod portocaliu
Foto: Free-Photos / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod galben de ploi abundente pentru județele Tulcea și Constanța.

Codul galben este valabil în intervalul orar 4 octombrie, ora 18.00 – 5 octombrie, ora 9.00.

În Dobrogea se vor acumula cantități însemnate de apă, ce vor depăși 25…35 l/mp și local, îndeosebi în județul Constanța, 40…60 l/mp.

cod galben de ploi
Sursa: ANM

Cum va fi vremea în restul țării

 

ANM a actualizat și informarea meteo pentru restul țării. Astfel, în intervalul 4 octombrie, ora 11.00 – 5 octombrie, ora 9.00, vor fi ploi în general moderate cantitativ în sudul, estul și centrul țării.

Temporar va ploua, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, mai ales în Muntenia și în zona Carpaților Meridionali, 20…30 l/mp.

Meteorologii fac precizarea că, până marți (8 octombrie), vremea se va menține rece în toată țara.

Cum va fi vremea în București

 

În intervalul 4 octombrie, ora 11.00 – 5 octombrie, ora 19.00, vremea va fi rece pentru această perioadă din an, astfel că pe parcursul zilei temperatura aerului se va menține la valori de 11…12 grade, iar spre dimineață va coborî spre 8…9 grade.

Înnorările vor persista, temporar va ploua și se vor cumula 8…10 l/mp. Vântul va sulfa moderat ziua, apoi în general slab.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului prin avertizări de vreme severă imediată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.