Cod galben de ninsori. Unde va ninge și unde va fi lapoviță

ninsoare zăpadă cod galben
Foto: Carlosgmenezo (pixabay.com)

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ninsori.

COD GALBEN DE NINSORI

Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 20:00 – 21 noiembrie, ora 14:00.

Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ.

În cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent. Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (20 /21 noiembrie) și în prima parte a zilei de sâmbătă (21 noiembrie), în sudul și sud-vestul Transilvaniei precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

cod galben de ninsori
Sursa: ANM

INFORMARE METEO DE NINSORI ȘI LAPOVIȚĂ

ANM a emis totodată și o informare meteorologică.

Fenomene vizate: ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief, intensificări ale vântului.

Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 15:00 – 21 noiembrie, ora 14:00.

În intervalul menționat temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, iar mai ales în centru, sud-vest și în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. La munte treptat vor predomina ninsorile.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Transilvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice în general, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăși 60…70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

La finalul săptămânii vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului prin avertizări de vreme severă imediată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.