Cod galben de inundații pe mai multe râuri din țară. Harta zonelor afectate

FOTO: Hans/PIxabay.com
FOTO: Hans/PIxabay.com

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor din București a emis un cod galben de inundații valabil pentru bazinele hidrografice ale râurilor Siret și Prut.

Specialiștii anunță că nivelul apei se va menţine la valori ridicate pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, din cauza propagării viiturilor formate anterior în amonte, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

COD GALBEN

În intervalul 17.09.2024 ora 12:00 – 18.09.2024 ora 12:00, pe râurile din bazinele hidrografice:

Bârlad – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Vaslui (judeţele: Iași, Vaslui şi Galaţi)
Siret – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Lungoci (judeţul Galaţi)
Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Drânceni (judeţele: Vaslui şi Galaţi).

Sursa: INHGA

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.