Cod galben de inundații în mai multe județe din țară. Harta zonelor afectate

FOTO: Hans/PIxabay.com

FOTO: Hans/PIxabay.com

Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor din București a emis o avertizare de inundații valabilă pentru mai multe râuri din județele Vaslui, Bacău, Galaţi, Vrancea, Tulcea și Constanța.

Avertizarea este valabilă în intervalul 5 septembrie, ora 23:00 – 6 septembrie, ora 18:00. În acest interval se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici și posibil inundaţii locale.

De asemenea, vor crește debitele de pe râurile din bazinele hidrografice ale râurilor Siret, Prut, Bârlad, precum și ale râurilor din județul Tulcea, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

COD GALBEN

În intervalul 5 septembrie, ora 23:00 – 6 septembrie, ora 18:00, se află sub cod galben râurile din bazinele hidrografice:

Bârlad – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Bârlad (judeţele: Vaslui, Bacău, Galaţi şi Vrancea);
Siret – afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval S.H. Lungoci (judeţul Galaţi);
Prut – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Elan (judeţul Galaţi);
râurile din judeţul Tulcea şi cele din jumătatea de nord a judeţului Constanţa.

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.

Sursa: INHGA

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version