A fost emis un Cod Galben de ger: – 26 de grade. Care sunt județele afectate

gheață frig ger
Foto: Robert Young (Flickr / Creative Commons)

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 12 februarie, o avertizare de Cod Galben de ger.

Codul Galben este valabil până marți, 14 februarie.

În Moldova, Muntenia, Oltenia şi estul Transilvaniei, vremea se va menţine deosebit de rece, temperaturile diurne vor fi negative, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -7 şi -3 grade, iar cele minime se vor situa între -20 şi -10 grade, izolat mai coborâte, se arată în atenționare.

În ultimele zile temperaturile au scăzut foarte mult pe teritoriul României. În noaptea de sâmbătă (11 februarie) spre duminică (12 februarie), cea mai scăzută temperatură din țară s-a înregistrat la Miercurea Ciuc: – 26 de grade Celsius, potrivit agerpres.ro.

Astăzi, în București, cerul va fi mai mult noros, iar temperaturile vor fi cuprinse între – 2 grade Celsius (maxima) și – 8 grade Celsius (minima). Vântul va bate cu 6 m / s.

cod galben ger
Județele în care este valabil Codul Galben de ger. Foto: ANM

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.