Cod galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. Lista județelor afectate

ploi vijelii meteo cod galben de ploi cod portocaliu
Foto: Tony (Flickr)

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de furtuni, ploi torențiale, descărcări electrice și grindină valabil pentru 7 județe.

Cod galben – Interval de valabilitate: 13 iulie, ora 15 – 13 iulie, ora 22

Fenomene vizate: pe arii extinse instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate;

Cod galben în 7 județe

În județele Constanța, Tulcea, Prahova, Dâmbovița, Buzău, Vrancea și Argeș, pe arii extinse instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Informare meteorologică

În afară de această avertizare de cod galben, Administrația Națională de Meteorologie a emis și o informare meteo pentru anumite regiuni.

Interval de valabilitate: 13 iulie, ora 12 – 13 iulie, ora 22

Fenomene vizate: perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată;

În intervalul menționat, vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată local în Muntenia și pe arii restrânse în Oltenia, Moldova și la munte. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică și în zilele următoare, îndeosebi după-amiaza și seara, în special în zonele de deal și munte precum și în nordul și centrul țării.

Județele unde vor fi furtuni:

cod galben
Sursa: ANM

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.