Coca-Cola reacționează după ce nutriționista Mihaela Bilic a spus că băutara răcoritoare nu mai conține un ingredient important

FOTO: vahidkanani/Pixabay.com

FOTO: vahidkanani/Pixabay.com

Nutriționista Mihaela Bilic a postat pe Facebook un mesaj în care explica faptul că băuturile de tip Coca-Cola nu mai conțin cafeină, iar compania ar „înșela” consumatorii, neclarificând faptul că acest ingredient vital a fost retras din rețeta celebră.

„Consider că este nedrept să nu informezi consumatorii despre această decizie, care schimbă radical efectul produsului. Nu știu dacă asta s-a întâmplat doar în Europa sau la nivel mondial. Și sper să nu spună că au făcut-o pentru binele nostru, este jenant! Aroma de cafeină e cu siguranță mai ieftină decât cafeaua, mulți beau, puțini cunosc/ știu/înțeleg….(…)

Și spre surpriza celor care nu știu, Cola are o mulțime de beneficii: ajută digestia și previne constipația, blochează diareea și deshidratarea, înlătură greața și răul de transport (mașină/avion), are efect energizant, reglează tensiune arterială pentru hipotensivi și tratează migrenele. Iar aspartamul din varianta fără zahăr taie pofta de dulce și scade apetitul, deci este un aliat în cura de slăbire”, a explicat nutriționistul în postarea pe care a făcut-o”, spune nutriționista Mihaela Bilic, pe Facebook.

Potrivit Coca-Cola, singurul lucru care s-a schimbat de-a lungul timpului la rețeta Coca-Cola este modul de listare al ingredientelor, cafeina fiind prezentă în continuare în rețeta faimoasă, dar fiind menționată pe lista de ingrediente într-un mod diferit.

„Cafeina a fost și continuă să fie folosită în produsele Coca-Cola cu rol de aromă. Este unul dintre ingredientele care ajută la crearea gustului unic Coca-Cola și este încadrată, conform legislației specifice, la categoria „arome” fiind folosită într-o cantitate redusă, respectiv 32 de mg într-o doză de 330 ml de produs”, a transmis Coca-Cola pentru „Adevărul”.

Astfel, potrivit companiei de băuturi răcoritoare, rețeta nu s-a modificat de-a lungul timpului, însă modul de listare a ingredientelor s-a modificat astfel încât să se poată respecta regulile de etichetare care sunt în vigoare la acest moment. Aceste reguli sunt impuse prin intermediul Regulamentului European, astfel fiind explicată și diferența în ceea ce privește lista de ingrediente de pe etichetele sticlelor la vânzare în țările europene și cele non-europene.

„Conform legislatiei specifice, cafeina poate fi adaugată în produse și cu scop fiziologic. În aceste situații însă cafeina nu mai este considerată aromă, cantitatea fiind mult mai mare (peste 150mg/l), iar regulile de etichetare fiind, de asemenea, diferite, presupunând adaugarea unor declarații suplimentare. Nu este însă cazul produselor Coca-Cola Original sau Coca-Cola Zero Zahăr unde cafeina este adaugată doar ca aromă, deci într-o cantitate mult mai mică”, a mai menționat compania, potrivit adevarul.ro.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version