CM 2018: Cristiano Ronaldo, primul erou al turneului final din Rusia

Ronaldo a marcat un hat-trick în poarta Spaniei. Foto: FIFA World Cup / Facebook

Campioana europeană Portugalia a smuls o remiză, 3-3, cu Spania, toate golurile lusitanilor din debutul la Cupa Mondială 2018 fiind marcate de extraordinarul Cristiano Ronaldo.

Ronaldo, conisderat de mulți drept cel mai bun jucător al Planetei, a deschis scorul dintr-un penalty pe care tot el l-a obținut, după ce a fost faultat de Nacho.

Spaniolii, care și-au demis antrenorul cu o zi înaintea turneului final, înlocuindu-l cu fostul mare internațional Fernando Hierro, au egalat la mijlocul primei reprize, prin Diego Costa. Chiar și așa, chiar înaintea pauzei, portughezii au mai lovit o dată, prin același Ronaldo, după o eroare uriașă a portarului David De Gea.

În repriza secundă, Spania a întors scorul în favoarea sa în doar câteva minute, prin Diego Costa și Nacho, cel din urmă înscriind unul dintre cele mai frumoase goluri ale turneului final din Rusia, cu un șut perfect executat.

În minutele de final, Ronaldo a ieșit iar la rampă și a transformat impecabil o lovitură liberă, aducând un punct mare lusitanilor în Grupa B, unde, după o etapă, lider este Iranul, cu 3 puncte. Cristiano Ronaldo a reușit primul hat-trick de la CM 2018 și a marcat deja la fel de multe goluri câte reușise în precedentele trei Cupe Mondiale.

Selecționata Republicii Islamice a Iranului a învins Marocul cu 1-0, printr-un autogol marcat în al cincilea minut al prelungirilor de către Bouhaddouz.

Tot ieri s-a jucat și al doilea meci din Grupa A. Uruguay a depășit cu 1-0 Egiptul, printr-un gol marcat, după un corner, de Gimenez, în ultimele minute de joc, egalând Rusia la puncte în clasament.

CM 2018: Programul meciurilor de azi

Franța, una dintre marile favorite la câștigarea turneului, deschide ziua de patru meciuri de la CM 2018, cu Australia, la Kazan, de la ora 13:00. Celălalt meci al Grupei C, dintre Peru și Danemarca, se dispută începând cu ora 19:00, la Saransk.

Azi se joacă și primele două meciuri din Grupa D. Argentina dă piept cu Islanda, la Moscova (16:00), în timp ce ziua este încheiată de interesantul duel dintre Croația și Nigeria, la Kaliningrad, de la ora 22:00.