CM 2018: Cine e portarul islandez care i-a apărat penalty lui Messi?

Hannes Halldorsson i-a ”citit” intențiile lui Lionel Messi Foto: Oleg Bkhambri (Voltmetro) / Wikimedia Commos

Islanda, cea mai mică țară care s-a calificat la Cupa Mondială, a debutat cu un rezultat extraordinar la turneul final din Rusia: 1-1 cu Argentina, vice-campioana din urmă cu patru în, în Brazilia.

Islandezii, care n-ar trebui subestimați, mai ales după ce au arătat la Euro 2016, când au trimis acasă Anglia, au arătat tărie de caracter ieri, la Moscova, revenind imediat în meci după ce Sergio Aguero a deschis scorul pentru sud-americani. Alfred Finnbogason a restabilit imediat egalitatea, după o frumoasă combinație a nordicilor.

Argentinienii, destul de crispați și cu câteva vedete lăsate pe banca de rezerve, printre care Dybala și Higuain, au dominat steril cele trei sferturi din meci rămase de jucat, cea mai mare oportunitate de gol ivindu-se în repriza secundă, când ”pumele” au primit un penalty.

Lionel Messi, considerat de mulți drept cel mai talentat fotbalist în viață, nu a reușit să îl învingă de la 11 metri pe portarul islandez Hannes Halldorsson.

”Mi-am făcut temele. Știam că o astfel de situație este posibilă. Am văzut multe penalty-uri bătute de Messi. Am încercat să intru în mintea lui și astfel am reușesc să ghicesc colțul”, s-a fălit portarul în vârstă de 34 de ani, care joacă în Danemarca, la Randers.

”Acum doi am făcut egal cu Ronaldo (n.r. 1-1 în grupele Euro 2016, cu campioana europeană Portugalia), acum ne bucurăm pentru un egal cu Messi”, a mai spus Halldorson, care a jucat la echipe precum Leikinir, Afturelding, Stjarnan, Fram, Knattspyrnufelag Reykjavik, Brann, Sandess Ulf, NEC Nijmegen și Bodo/Glimt.

Portarul islandezilor este și regizor de film.

Halldorson a fost marele erou al islandezilor, care obțin un punct în ”grupa morții” de la CM 2018, pe care o conduce Croația, după un 2-0 sec cu Nigeria, în ultimul meci al zilei a treia de turneu.

Tot ieri s-au disputat și primele două meciuri din Grupa C. Franța a învins cu mult chin ambițioasa Australia, cu 2-1, în timp ce Danemarca, naționala care a lăsat acasă România, le-a ”suflat” de sub nas trei puncte peruanilor, printr-o un gol marcat de Poulsen.

Germania – Mexic, meciul zilei la CM 2018

Azi, în ziua a patra de Rusia 2018, se dispută trei partide. În ”deschidere” joacă Serbia și Costa Rica, pe superba Cosmos Arena, din Samara. Costaricanii au ajuns până în sferturile de finală în urmă cu patru ani, în timp ce sârbii n-au trecut niciodată (n.r. – de unii singuri) de grupe. Meciul se dispută începând cu ora 15:00.

În celălalt meci al Grupei E, de la ora 21:00, la Rostov pe Don, Brazilia, văzută de mulți drept principala favorită la câștigarea trofeului, întâlnește Elveția.

Cel mai interesant duel al zilei începe, însă, de la ora 18:00, când campioana mondială în exercițiu, Germania, va primi replica Mexicului, mereu una dintre favoritele ”neutrilor”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.