Club de lectură în limba ucraineană, la Biblioteca Bucovinei din Suceava

FOTO: DariuszSankowski/Pixabay.com
FOTO: DariuszSankowski/Pixabay.com

Biblioteca Bucovinei „I.G Sbiera” din Suceava a iniţiat un Club de lectură în limba ucraineană, relatează Agerpres. Activităţile se vor desfăşura o dată pe săptămână, începând cu data de 14 aprilie.

„Având în vedere faptul că în contextul actual, generat de valul de refugiaţi ucraineni care se află pe raza municipiului/judeţului nostru din cauza conflictului din ţara vecină, autorităţile şi instituţiile româneşti depun eforturi concertate pentru a asigura asistenţa necesară în acest sens, inclusiv pentru integrarea copiilor în mediul social şi educaţional din ţara noastră, Biblioteca Bucovinei I.G. Sbiera Suceava, sub egida Consiliului Judeţean Suceava, a iniţiat şi va desfăşura în perioada următoare un Club de lectură în limba ucraineană”, a spus Gabriel Cărăbuş, directorul instituţiei de cultură.

Gabriel Cărăbuş a precizat că activităţile organizate se vor desfăşura în fiecare joi, de la ora 15,00, la Sala de Artă „Elena Greculesi” situată la etajul I al corpului A din cadrul sediului central al Bibliotecii (Suceava, str. Mitropoliei nr. 4).

În funcţie de posibilităţi, acest club se va putea desfăşura în perioada săptămânilor ce urmează şi în diverse biblioteci din localităţi în care există un număr mai mare de elevi refugiaţi din Ucraina, doritori să participe la astfel de activităţi.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.