Clipe de spaimă la bordul unui avion ce a coborât brusc 9.000 de metri

avion depresurizat delta
Foto: Captură YouTube

Pasagerii unui zbor al companiei Delta din SUA au trăit clipe de spaimă, după ce aeronava în care se aflau a coborât brusc peste 9.000 de metri din cauza unei depresurizări a avionului, relatează CNN.

Aeronava zbura de la Atlanta la Fort Lauderdale, însă a aterizat de urgență la Tampa. Compania Delta a anunțat că avionul a suferit o „problemă de presurizare”.

Din cauza depresurizării cabinei, piloții au luat decizia de a elibera măștile de oxigen pentru pasageri și au făcut o „coborâre controlată” rapidă.

Potrivit CBS, avionul a coborât de la 12.000 de metri la 3.000 de metri în doar 8 minute.

„Măștile de oxigen au căzut de sus, iar printre pasageri s-a cam instalat haosul”, a povestit Harris Dewoskin, unul dintre pasageri, pentru postul de televiziune WSB-TV.

Unul dintre însoțitorii de bord le-a spus în mod repetat pasagerilor să nu se panicheze, însă unii dintre ei s-au speriat foarte tare.

„În jurul meu foarte mulți oameni respirau foarte greu. Au fost 60-90 de secunde de spaimă în care nu știam ce se întâmplă”, a mai spus Dewoskin.

Unul dintre pasageri s-a speriat atât de tare încât a început să își îmbrățișeze fiul și să le spună celor din familia sa că îi iubește.

Avionul care a cauzat probleme este evaluat acum de tehnicieni.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.