Clientul unei bănci din România a spus că retrage bani pentru droguri și bordeluri

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com
FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

Băncile din România își pot întreba clienții, atunci când retrag sau le intră în conturi sume mari, ce vor să facă cu banii sau de unde provin. O situație amuzantă s-a întâmplat la Banca Transilvania. Potrivit Playtech.ro, un client a trimis o declarație ce va face cu 85.000 de euro.

Probabil exasperat de procesul băncii, el a spus următoarele: „[…] îmi doresc foarte mult să mă distrez, motiv pentru care voi călători în Olanda, unde prostituția este LEGALĂ, să …consum marijuana, hașiș și aș încerca și niște ciuperci, fiind LEGALE. […]”.

Mailul de la client a ajuns la angajatul băncii pe 8 iulie la ora 10.18. Trei minute mai târziu, angajatul a dat mailul mai departe unei colege. Pe 22 iulie la ora 15.08, colega respectivă îl trimite altei colege. Mesajul ei a fost: „Uite declaratie ce a dat unu cand i-am spus ca trebuie sa spuna ce face cu 85000 euro”.

Nu e clar, deocamdată, la câți colegi a ajuns mailul respectiv. Dar a ajuns să fie printat și să circule pe Facebook și în grupuri de WhatsApp.

După ce întreaga situație s-a viralizat pe internet, reprezentanții BT au avut o reacție pe Facebook: „În cursul zilei de 22 iulie, informaţiile primite pe email de la un client al băncii au ajuns în social media. Din primele indicii, un angajat al băncii a generat incidentul, din neglijenţă. Ca bancă, ne pare rău pentru această eroare și ne cerem scuze pentru greșeala colegului nostru. Este un caz izolat și nu reflectă standardele de siguranţă şi confidenţialitate ale băncii. Incidentul nu ne caracterizează.

Suntem foarte atenți la confidențialitatea și siguranța datelor. Investim continuu în infrastructură și training pentru a menține cele mai ridicate standarde de siguranță și profesionalism, precum și dimensiunea umană a serviciilor noastre.
Ne asumăm public să luăm măsurile care se vor impune și conlucrăm activ cu instituțiile abilitate. Ne cerem scuze în primul rând clientului nostru”.

FOTO: jarmoluk/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.