Elevă de la un liceu tehnic de căi ferate dintr-un mic oraș, acceptată la 7 universități din străinătate

claudia amarei
Claudia Amarei. Foto: bzi.ro

Claudia Amarei, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” din Pașcani, județul Iași, a reușit performanța de a fi acceptată la 7 universități importante din Europa, relatează publicația locală bittv.info.

La începutul acestui an, Claudia Amarei a aplicat la universitățile Bath, Southampton, Greenwich, Cardiff, Middlesex din Marea Britanie, precum și la DANIA (Universitatea de Științe Aplicate) și la Business Academy Aarhus din Danemarca.

Câteva luni mai târziu, eleva a aflat surprinsă că a fost acceptată la toate cele 7 universități.

„Cu toate că am fost foarte nehotărâtă, în ultimul an m-am hotărât să îmi deschid singură mai multe uși. Sub îndrumarea doamnei diriginte Costea Iuliana am decis să aplic la universități din străinătate. Pe această cale aș dori să îi mulțumesc din inimă pentru sacrificiile pe care le-a făcut ca eu să îmi pot urma acest vis. Cu ajutorul dumneavoastră am reușit! Anglia și Danemarca au fost țintele mele și am reușit”, a povestit Claudia Amarei pentru administratorul paginii de Facebook a Colegiului Tehnic de Căi Ferate „Unirea” din Pașcani.

„Va fi greu, sunt sigură, dar este o nouă experiență pe care o voi îmbrățișa cu drag. Totul va fi diferit și sunt conștientă, dar știu că orice încercare are și un preț. Sunt convinsă că va fi greu printre oameni străini și că mă voi lovi de fel și fel de lucruri, dar asta face parte din etapa de autocunoaștere și de învățare. Acest imprevizibil nu trebuie evitat, ci trebuie exploatat la maxim”, a mai spus eleva.

Potrivit agerpres.ro, Claudia Amarei va opta pentru universitatea Southampton, pentru cea din Bath sau pentru Business Academy Aarhus din Danemarca.

Claudia Amarei este singurul elev din Pașcani acceptat la o universitate din afara granițelor.

Municipiul Pașcani este al doilea centru urban ca mărime din județul Iași. În anii de după ’89, orașul a cunoscut un puternic declin economic: numeroase fabrici s-au închis ori și-au redus activitatea, ceea ce a dus și la o scădere a populației. Dacă în 2002 aici trăiau 42.000 de oameni, numărul locuitorilor din Pașcani este acum de 33.700 de persoane.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.