Clădiri emblematice din țară vor fi iluminate astăzi în roșu, de Ziua europeană a numărului de urgență 112

FOTO: SMURD Podu Iloaiei/Facebook
FOTO: SMURD Podu Iloaiei/Facebook

Peste 30 de sedii ale autorităților publice centrale, județene și locale, instituțiilor de învățământ și de cultură, obiectivelor turistice și companiilor din România vor fi iluminate în roșu, în această seară, pentru a marca Ziua europeană a numărului de urgență 112, 11 februarie. Iluminarea în roșu reprezintă un semnal de susținere față de misiunea Serviciului de urgență 112, de a salva viața, proprietatea și mediul.

Ca în fiecare an, Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) va ilumina turnul de comunicații în culoarea roșie, specifică Serviciului de urgență, pentru a reaminti cetățenilor să apeleze la 112 doar în situații de urgență.

STS, în calitate de administrator al Sistemului național unic pentru apeluri de urgență 112 din România, dorește totodată să readucă în atenția opiniei publice importanța apelării responsabile a numărului 112.

„Operatorii STS și dispecerii agențiilor specializate de intervenție – Ambulanță, Poliție, ISU-SMURD, Jandarmerie și Salvamont – din cadrul Serviciului de urgență sunt la datorie 24/7. Traversăm o perioadă de pandemie în care numărul apelurilor la 112 a crescut față de anii trecuți și considerăm că este deosebit de important ca populația să conștientizeze că orice apel non-urgent înseamnă secunde prețioase care se pierd în defavoarea unor urgențe reale”, se arată întru-un comunicat emis de STS cu această ocazie.

Jurnalist GreatNews, debutat în presa scrisă în 2003, pentru publicații precum Opinia Studențească, Elle, Evenimentul Zilei sau Dilema Veche. Crede că jurnalismul practicat cu integritate este cea mai frumoasă meserie din lume.