Cîțu și Biserica Ortodoxă se contrazic. Cum se va ține Slujba de Înviere

FOTO: fietzfotos/Pixabay.com
FOTO: fietzfotos/Pixabay.com

Premierul Florin Cîțu a declarat că Slujba de Înviere a credincioșilor ortodocși se va oficia în aer liber. În același timp, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, îl contrazice și spune că potrivit hotărârii de guvern, oamenii vor putea asista la slujba de Paște și în interiorul bisericii, în număr limitat, în funcție de spațiu.

„Afară, cu distanțare. (…) Tot trebuie să avem niște reguli de distanțare, trebuie să fie niște reguli pe care le respectăm cu toții în jurul bisericii. Vor fi și cei de la Ministerul de Interne, vor fi și cei de la Ministerul Sănătății, voi fi și eu acolo”, a spus Cîțu, la Digi24.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei spune, referindu-se la declarațiile premierului că „de obicei, reflexul e în această perioadă să transmiți un răspuns cu accent spre exterior”.

„Vă aduc aminte de Hotărârea Guvernului nr 432 din 8 aprilie 2021 în care sunt stipulate precis toate elementele privitoare la desfășurarea slujbelor religioase, inclusiv slujba de Înviere. Din acest motiv, Cancelaria Sfântului Sinod a emis deja îndrumări foarte riguroase cu privire la desfășurarea acestor slujbe. (…)

Oricum slujbele din perioada Sfintelor zile, mă refer la Săptămâna Sfintelor Patimiri, Deniile, la care mai participă lume mai multă, toate acestea se vor desfășura cu preponderență în exterior, sperând că și vremea va fi foarte bună”, a spus Vasile Bănescu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.