Cîțu: Săptămâna viitoare începe a doua fază a campaniei de vaccinare

Florin Cîțu. Foto: Gov.ro

Premierul Florin Cîțu a anunțat că săptămâna viitoare ar trebui să înceapă a doua fază de vaccinare. Este de vorba de cea în care vor fi vaccinați lucrătorii din domeniile critice și populația cu grad de risc.

Primul ministru a mai spus, într-o videoconferință cu prefecții, că „dacă păstrăm ritmul vom ajunge la o capacitate de 100.000 de vaccinuri pe zi”. Florin Cîțu a mai spus că cele 932 de centre de vaccinare organizate în afara spitalelor ar trebui să fie gata până la începutul fazei doi a campaniei de vaccinare.

„Dorința noastră e să creștem numărul vaccinurilor primite săptămânal, ele cresc gradual până în martie”, a mai spus el.

Ieri au fost vaccinate, în 24 de ore, peste 11.000 de angajați din sistemul sanitar, de stat sau privat.

În etapa a doua ar urma să aibă acces la vaccinat populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

În etapa a treia va fi vaccinată populația generală. Se va desfășura prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie/centre de vaccinare drive-through, după caz.

Până pe 4 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 643.559 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 577.198 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.130 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.