Cîțu dă liber la ajutoare, după inundațiile provocate de ploile abundente

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

După ce mai multe zone ale țării au fost afectate de inundații, din cauza ploilor din ultimele zile, premierul a anunțat că se va simplifica procedura de acordare a ajutoarelor.

”Vom da o Hotărâre de Guvern care să instituie derogare de la procedura normală de acordare a ajutoarelor de urgență. Aceasta stabilește sume fixe în funcție de gradul de afectare al gospodăriilor și devine cadrul pentru acordarea ajutoarelor”, a spus Florin Cîțu într-o videoconferință cu prefecții.

”Eu sper să nu mai avem situații anul acesta, dar dacă mai avem să fim pregătiți cu această hotărâre de Guvern. Procedura în acest moment este mai dificilă pentur ă se face o analiză pentru fiecare gospodărie în parte”, a mai zis premierul.

Cîțu a cerut prefecților să ceară organizatorilor de evenimente din zonele aflate sub cod portocaliu și cod roșu de vreme rea să își amâne sau să reprogrameze evenimentele.

Decizia vine la scurt timp după ce un automobilist care participa la o cursă a fost surprins de o viitură și și-a pierdut viața.

Avertizările de ploi abundente sunt valabile până luni seară, în cea mai mare parte a țării.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.