Cîțu dă 1 miliard de lei la primari din Fondul de rezervă. Cîți bani ajung la edili PSD-iști

Florin Cîțu. Foto: Gov.ro

Premierul Florin Cîțu dă, din Fondul de rezervă, 1 miliard de lei primăriilor și Consiliilor județene. „25-30% se vor duce și către primarii PSD”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, 2.756 de administrații locale din România au primit finanțare în valoare totală de 1.010.966.000 lei.

„Proiectele locale trebuie finalizate, ele trebuie să servească aceste comunități locale. Prin măsura adoptată astăzi, ne asigurăm că investițiile pentru care au fost cheltuiți bani publici nu vor rămâne neterminate”, a spus ministrul Cseke Attila.

2.514 comune din România au primit o finanțare în valoare totală de 614.873.000 lei, 194 orașe – 95.588.000 lei, iar 123.346.000 lei au fost alocați pentru 48 de municipii. Ministrul a arătat că fondurile sunt necesare pentru finalizarea investițiilor publice finanțate de stat sau din fonduri UE, precum și pentru cheltuieli urgente ale autorităților publice locale.

Florin Cîțu face această mutare în contextul în care liberalii iau în calcul să aibă un guvern minoritar care să aibă susținerea PSD, care cere să aibă acces la resurse.

Marcel Ciolacu: Facem plângere penală pentru abuz în serviciu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că Florin Cîțu „și-a plătit funcția” la Congresul PNL prin banii scoși din Fondul de rezervă și că va depune plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva tuturor demnitarilor implicați în decizia luată de guvern.

„Iohannis și Cîțu au decis că, dacă nu trăiți într-o comunitate condusă de un liberal, veți suferi de frig, sărăcie și foame! Au alocat 80% din banii pentru administrația locală către localități cu primari PNL și UDMR.

Cîțu și-a plătit funcția la Congres, dar restul românilor, peste 70%, au fost pedepsiți! Iohannis și Cîțu tocmai i-au condamnat la frig, cu spitale și școli închise! Așa crede Iohannis că ne pune pe toți cu botul pe labe!

Fostul primar al Sibiului a pierdut total contactul cu realitatea, crezând că așa îl va putea ține pe Cîțu, un premier deja mort, în funcție! Le spun clar: în ciuda tuturor amenițărilor și a deciziilor profund nedrepte ale guvernării lor eșuate, nu vom ceda!”, a scris Ciolacu, joi, pe Facebook.

USR, despre refacerea coaliției: Soluțiile sunt la Iohannis

Liderul USR, Dacian Cioloș, spune că nu este cazul să fie interpretate declarațiile lui Klaus Iohannis care spun că partidul pe care îl conduce „a abandonat guvernarea” și este „greu de negociat cu un fost partener care a votat să își dărâme Guvernul”.

„Nu cred că este cazul să interpretăm noi, să ne punem acum să citim în stele oare ce a vrut să spună preşedintele sau nu. Preşedintele cred că poate să spună foarte clar care este opinia sa”, a declarat, miercuri seară, la TVR 1, Dacian Cioşoş, întrebat despre declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la refacerea coaliţiei cu USR.

Cioloş crede că şeful statului ar trebui să joace rolul de mediator şi să caute soluţii, nu să le elimine.

„Ne-am fi dorit să avem aceste consultări mai repede pentru ca dânsul să ne spună care sunt soluţiile pe care le vede (…) Dacă domnul preşedinte care l-a susţinut pe Florin Cîţu şi la reşedinţia PNL nu are altă soluţie decât Florin Cîţu, probabil că are şi varianta de susţinere politică a unui astfel de premier. Noi ne-am lecuit cu Florin Cîţu ca premier”, a mai afirmat Dacian Cioloş.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.