Circul politic continuă: PSD vrea să-l reclame din nou pe Iohannis la CCR

Marian Ciolacu FOTO: Gov.ro
Marian Ciolacu FOTO: Gov.ro

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că ia în considerare o nouă sesizare la Curtea Constituțională, după ce președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Florin Cîțu penntru funcția de premier.

Pesediștii spun că președintele nu a făcut o propunere care să strângă majoritatea parlamentară, argumentul folosit și la precedenta sesizare, admisă de Curtea Constituțională în cazul desemnării lui Ludovic Orban pentru formarea unui nou Guvern, deși Parlamentul tocmai ce îl dăduse jos din funcție, prin moțiune de cenzură.

”Este posibil să sesizăm din nou la CCR şi această propunere. Vom avea o discuţie cu specialiştii din partid. Vineri avem şedinţă şi vom discuta. Dar vom discuta şi cu liderii celorlalte formaţiuni parlamentare şi vom avea cred o strategie comună”, a declarat Ciolacu, la Antena 3.

Curtea Constituțională hotărâse, în cazul desemnării lui Orban, că există un conflict juridic de natură constituțională între președinte și Parlament.

Cum liberalii vor să forțeze alegerile anticipate, liderii PSD mizează pe alegerile la termen, sperând într-o nouă guvernare tehnocrată dezamăgitoare care să le aducă un nou scor peste așteptări, așa cum s-a întâmplat la precedentele alegeri parlamentare.

România este în cea mai gravă criză politică din ultimii ani, țara fiind guvernată de interimari care nu mai au susținerea Parlamentului.