Cioloș și Barna s-ar putea retrage de la șefia USR PLUS. Pe cine ar putea susține

FOTO: Facebook/ Dan Barna
FOTO: Facebook/ Dan Barna

Dacian Cioloș i-ar fi propus lui Dan Barna să nu mai candideze la șefia formațiunii USR PLUS niciunul dintre ei și să susțină împreună un al treilea candidat. În prezent, cei doi sunt copreședinți și conduc împreună alianța USR PLUS, care a devenit partid cu acte în regulă.

La congresul partidului din toamnă, cei doi ar fi urmat să candideze pentru a fi un singur președinte.

Surse din USR, citate de digi24.ro, spun însă că Dan Barna nu ar lua în calcul un astfel de scenariu, fiind decis să candideze pentru funcția de președinte al partidului. Aceleași surse susțin că Dacian Cioloș a făcut propunerea pentru că pierde teren în partid, după ce în ultima perioadă a fost mai mult absent. În același timp, Cioloș nu și-ar mai dori atât de mult să candideze, însă doar retragerea sa din competiție ar da rău în rândul membrilor PLUS.

Nu este clar dacă Dacian Cioloș i-a propus lui Dan Barna și persoana pe care să o susțină cei doi, însă, în partid se vorbește și despre posibila candidatura a ministrului Transporturilor Cătălin Drulă.

Întrebat despre acest lucru, Barna nu a exclus candidatura lui Drulă. „Dacă își va dori să facă asta, eu m-aș bucura. Este una dintre personalitățile politice în foarte mare ascensiune în partidul nostru. Vom vedea. Va fi o decizie pe care o va lua Cătălin și o vom lua și noi ca partid”, a declarat Barna, la Digi24.