Ciolacu vrea să-i împace pe Ponta și ai săi: ”Treceți odată acasă!”

Mihai Tudose FOTO: Gov.ro
Mihai Tudose FOTO: Gov.ro

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a fost prezent la Convenția anuală a Pro România, partid format în principal din dezertori din PSD, aflat sub conducerea fostului premier Victor Ponta.

Ciolacu a avut un îndemn pentru foștii săi colegi, dar și pentru ceilalți membri ai Pro România: ”Haideți, treceți odată acasă!”

Chiar și așa, șeful PSD a avut de depășit opoziția lui Mihai Tudose, dar și a lui Claudiu Manda, înainte de a urca pe scena Pro România.

”Vor veni vremuri mai bune pentru PSD, nu cu venirea mea, dar cu tot efortul pe care încerc să îl fac alături de colegii mei, de a intra într-o normalitate de partid, într-o deschidere fără excluderi, chiar şi fără suspendări, dacă se poate. Oricum, dragi colegi, am înţeles că cu toţii suntem nişte oameni de stânga, eu aşa am fost în ultimii 30 de ani, aşa vreau să continui, fără să deranjez pe nimeni, eu sunt un PSD-ist, nu mi-e ruşine să o spun, şi voi rămâne un PSD-ist. Indiferent de tot ceea ce s-a întâmplat în interiorul partidului, în ultimii ani. Am crezut în acest partid, cred în continuare, cred în capacitatea acestui partid de a reconstrui şi de a se reforma. Situaţia din acest moment nu este una tocmai fericită nici pentru PSD, nici pentru Pro România”, a declarat liderul social-democraților.

”Dacă mă uit în primele bănci, îmi văd prieteni, colegi de Parlament, foşti colegi din PSD şi îmi vin în minte cuvintele mamei mele când eu cu fraţii mei întârziam pe afară şi venea şi ne spunea: Hai, treceţi odată acasă”, le-a mai spus Marcel Ciolacu delegaților Pro România.

Ciolacu l-a luat la rost și pe Ludovic Orban, încercând să îl apropie și mai mult pe Victor Ponta.

”Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat în România, dacă Victor Ponta ar fi dat 25 de ordonanţe într-o noapte. Au întors toată Constituţia şi toate regulile jocului, în funcţie de cum le spun lor sondajele. Nu ştiu ce decizie veţi lua, dar eu sunt hotărât să ascult de români şi alături de colegii mei să avem un proiect ambiţios. PSD ori de câte ori i s-a cântat Prohodul a ieşit mai întărit. Să ne vedem de drumul nostru, să încercăm alianţe politice pentru viitoarele alegeri”, și-a încheiat discursul Marcel Ciolacu.