Ciolacu se întâlnește cu reprezentanții celorlalte partide, după ce PSD și PNL se ceartă pe data alegerilor prezidențiale

consultări partide politice marcel ciolacu

Sursa: Captură YouTube / Gov.ro

Premierul PSD Marcel Ciolacu organizează consultări luni, 1 iulie, cu reprezentanții mai multor partide politice, în vederea alegerii unei date pentru organizarea alegerilor prezidențiale, a anunțat Guvernul într-un comunicat de presă.

Consultările au loc în contextul în care cele două partide din coaliția de guvernare – PSD și PNL – nu s-au înțeles asupra lunii în care să aibă loc alegerile prezidențiale din 2024.

PNL dorește ca alegerile să fie organizate la termen, în luna noiembrie, în vreme ce PSD vrea ca alegerile să fie organizate mai devreme, în luna septembrie.

Discuțiile de la Palatul Victoria dintre premierul Marcel Ciolacu și reprezentanții partidelor politice au loc în vederea finalizării calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024.

Discuțiile au loc după următorul program:

10.00 – USR
11.00 – AUR
14.00 – UDMR
15.00 – SOS România
16.00 – Grupul Minorităților Naționale
17.00 – PUSL

Marți, 2 iulie, va continua dialogul cu reprezentanții altor formațiuni politice.

Din partea Guvernului vor participa la consultări premierul Marcel Ciolacu, viceprim-ministrul Marian Neacșu și vicepremierul și ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version