Ciolacu: Nu se termină cu cash-ul, cei care iau șpăgi nu vor mai putea să le cheltuiască

Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro

Marcel Ciolacu FOTO: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că nu se lasă până când nu implementează tote reformele pentru combaterea evaziunii fiscale, indiferent de atacurile care-l vizează, subliniind că „se minte mult”  în social media.

Într-o emisiune la RTV el a explicat că toți oamenii onești vor putea vedea că nu vor întâmpina nicio problemă cu limitarea plăților cash la 5000 de lei pe zi, mai cu seamă că nimeni nu are cheltuieli atât de mari, cu banii jos, de exemplu „la magazinul din colț”. În schimb, Ciolacu i-a indicat „pe cei care iau șpăgi”, ei urmând să fie direct afectați de această limitare.

„Doar cei care iau șpăgi nu vor mai putea să le cheltuiască. Ei sunt cei care zbiară…Spuneți-mi cum altfel ar trebui combătută evaziunea? Dacă avem cea mai mare evaziune din Europa nu trebuie să implementăm măsuri? Ce să fac, să vin la tv ca o babă să mă plâng: aoleu, ce mă fac? Eu nu mă plâng, am spus că îmi asum toate aceste reforme și asta voi face, indiferent cine mă atacă și cât se minte.

Oamenii vor vedea cine spune adevărul (…) Cei care zbiară e normal să îi doară pentru că nu mai au cum să cheltuiască șpaga”, a comentat Ciolacu, apreciind că sistemul e bine gândit, iar cei care s-au obișnuit să jongleze cu bani cash, cu sume nedeclarate, se vor expune mult mai ușor, după impunerea limitării plăților numerar la 5000 lei/zi.

„Stați fără grijă, că nu va mai fi așa simplu…când nu mai poate fi cheltuită șpaga oricum. Te expui mai mult, banii ăia se devalorizează și ei dacă-i ții prea mult, sistemul e bine gândit, lucrurile sunt bine legate între ele și veți vedea că va funcționa”, a adăugat Ciolacu.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version