Ciolacu, despre mărirea pensiilor cu 40%: Legea merge la promulgare, nu e nimic neconstituțional în ea. Cîțu, un mincinos ordinar

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marți seară, la Antena 3, că legea măririi pensiilor cu 40% va merge la promulgare pentru că „nu este nimic neconstituțional în ea”. Acesta l-a catalogat pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, drept „mincinos ordinar” și a specificat că va folosi fondul de rezervă al primului ministru, pe care premierul Ludovic Orban îl folosește „ca să cumpere primari de la PSD”.

„Și dacă CCR va declara legea neconstituțională, rămâne ordonanța. Legea va merge la promulgare și președintele Iohannis va spune dacă este de acord sau nu cu mărirea pensiilor (…). Nu mi-a fost dat să aud un mincinos mai ordinar decât Câțu. Încearcă să atragă electoral și să mintă pensionarii. Avem 5 milioane de pensionari.

Două milioane de pensionari au venituri de 1000 de lei, aproape 2,5 milioane de pensionari au până în 1500 de lei. Dacă părinții domnului Câțu pot trăi cu acești bani… Noi avem de-a face de șapte luni de o manipulare și minciuni. S-a terminat acest circ.

Este cazul să înceapă să spună adevărul. Banii de pensii i-am luat din fondul de rezervă al primului ministru, de unde a folosit el ca să cumpere primari de la PSD”, a declarat Marcel Ciolacu, marți seară, la Antena 3.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat marți, pentru Economica.net, că dacă va intra în vigoare legea care prevede creșterea pensiilor cu 40% toate agențiile de rating vor retrograda instantaneu România la categoria „junk”.

De asemenea, acesta mai spune că aceasta retrogradare ar aduce falimente pe bandă rulantă, mulți români își vor pierde casele luate pe credit și ar putea apărea o inflație galopantă și o recesiune mai mare decât cea din 2009.

Plenul reunit al Parlamentului a votat marți creșterea cu 40% a pensiilor, promovată de PSD. 242 de parlamentari au votat pentru creșterea pensiilor cu 40%, așa cum a vrut PSD, în loc de 14% – varianta PNL. 148 de voturi au fost împotrivă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.