Ciolacu, către românii din diaspora: „Vă cer iertare că n-am fost în stare să vă ținem acasă”

marcel ciolacu

Marcel Ciolacu. Foto: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, la un eveniment organizat cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, că „fiecare trecere definitivă peste graniță a unui român este un eșec pentru țară, nu o sărăbătoare”.

„Mi-am amintit de fratele meu care, imediat după Revoluţie, a plecat în Germania, ca mulţi alţi români, în căutarea unei vieţi mai bune. Simt acum, aşa cum am simţit şi atunci, că nu a fost nicio sărbătoare la noi în familie. Ne-a fost tuturor greu şi mamei, cred, aproape imposibil, văzând plecarea unui băiat cu singura nepoată pe care o avea şi urma să-i vedem doar în fotografii sau să-i auzim doar la telefon.

Cu adevărat a fost sărbătoare doar când s-au întors acasă. Adevărul este că de 30 de ani ne-am obişnuit să sărbătorim eşecul. Organizăm evenimente, spunem discursuri, facem poze şi apoi fiecare îşi vede de viaţa lui, noi aici şi dumneavoastră, dincolo, în alte ţări”, şi-a început premierul Marcel Ciolacu discursul, duminică seară, la un eveniment organizat de Ziua Românilor de Pretutindeni.

Ciolacu afirmă că „fiecare trecere definitivă peste graniţă a unui român este un eşec pentru această ţară, nu o sărbătoare”.

„Fiecare mamă, fiecare frate, fiecare soră sau nepot care pleacă lasă un gol imens, atât în familia care rămâne să sufere, cât şi în comunităţile din care fac parte. Iar gol cu gol, cu gol, ajung să formeze un imens abis în sufletele şi în sufletul acestei naţiuni. Iar asta nu poate fi deloc o sărbătoare”, a adăugat premierul. Potrivit acestuia, „acesta este principalul eşec al clasei politice româneşti de după Revoluţie”.

„Vă rog să-mi permiteţi să vă cer scuze pentru că n-am putut mai mult şi mai bine. Vă cer iertare că n-am fost în stare să vă ţinem acasă”, a mai spus Ciolacu.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version