Cine va reprezenta România la Eurovision 2020

Roxen va urca pe scena de la Rotterdam, la Eurovision 2020. Foto: TVR

Televiziunea Română a ales vocea care ne va reprezenta, în acest an, la cel mai mare concurs muzical european, Eurovision 2020.

În urma preselecției, care a avut un format nou, candidații fiind supuși unei analize în multiple planuri, desfăşurate de-a lungul mai multor zile, în sesiuni efective de lucru şi sesiuni de compoziţie în Tabăra de creaţie, au rămas trei artiști.

Roxen, Diana V și Cezar au fost apoi examinați încă o dată de comisia de specialitate, iar învingătoare a fost desemnată clujeanca Roxen, o nouă senzație autohtonă în lumea muzicii pop.

”Sunt emoționată și provocată în același timp, deoarece simt că încep să ies deja din zona mea de confort. Dar asta îmi place, mereu m-am simțit atrasă de lucrurile noi, de provocările care au venit în viața mea. Mă bucur și sunt recunoscătoare pentru această oportunitate. În acest moment, toată energia și atenția îmi merg către Eurovision, pentru care îmi doresc să mă pregătesc cât pot de bine”, a declarat tânăra Roxen, potrivit TVR.

Roxen va cânta pentru România la Eurovision 2020

 

Roxen are deja două piese în topurile muzicale ale momentului în România și nu numai: „You don’t love me” feat Sickotoy şi „Ce-ţi cântă dragostea”.

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, în Olanda, la mijlocul lunii mai.

La competiția muzicală participă 40 de țări. România va intra în prima semifinală, în 12 mai, urmând ca marea finală să aibă loc în 16 mai.

România nu a câștigat niciodată concursul muzical ajuns la cea de-a 65-a ediție.