Cine va fi noul prim-ministru? Ludovic Orban ar vrea din nou!

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Dacă PSD s-a prezentat la consultările de la Palatul Cotroceni cu Remus Pricopie, liberalii președintelui vor înainta același nume: Ludovic Orban, dat jos ieri de Parlament, prin adoptarea unei moțiuni de cenzură.

Liberalii speră să forțeze drumul spre alegeri anticipate, în timp ce PSD, care deține majoritate în Parlament, vrea să stea cât mai mult la putere, având în vedere că în sondaje stă foarte prost.

Ludovic Orban: Propunerea sunt eu

”Propunerea de prim-ministru este conformă cu consiliul naţional al PNL, propunerea de premier este în persoana preşedintelui PNL, subsemnatul Ludovic Orban. Vom transmite preşedintelui susţinerea pentru obiectivul declarat al preşedintelui de convocare a alegerilor anticipate iar decizia noastră este aceea de a contribui la respingerea celor două propuneri de guvern care vor fi formulate”, a declarat Ludovic Orban înainte de a vorbi cu șeful statului.

De cealaltă parte, PSD s-a împăcat cu Pro România și l-a dus la Cotroceni pe Remus Pricopie.

”Domnul profesor Pricopie chiar este o propunere serioasă și președintele României a luat act de propunerea noastră. Momentan, decizia aparține președintelui României. Președintele decide cât de scurtă sau lungă este această criză guvernamentală”, a declarat Ciolacu după întâlnirea cu Iohannis.

Marcel Ciolacu a spus că ia în calcul o sesizare la CCR dacă președintele Iohannis îl va propune prim-ministru tot pe Ludovic Orban, deși inițiativa are șanse nule de izbândă.

Unele voci din PSD vorbesc chiar de o posibilă suspendare a președintelui, pentru o lună de zile, dacă șeful statului nu va însărcina omul lor pentru a forma un nou cabinet.