Cine va fi candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale: Dacian Cioloș sau Dan Barna?

Dacian Cioloș și Dan Barna. Foto: USR / Facebook

Dacian Cioloș, președintel PLUS, a declarat că ori el, ori liderul USR, Dan Barna, va fi ”cu siguranță” candidat la președinție.

„În urmă cu câteva ore ne-am ridicat de la masă. Am avut prima zi de discuţii pentru constituirea unei alianţe politice, după ce a trecut alianţa electorală în urma alegerilor europarlamentare. Suntem în continuare în legătură, lucrăm împreună şi o să mergem împreună până la capăt, dincolo de orice insinuări”, a declarat Cioloș la România TV.

Alianța USR-PLUS a obținut 22,4% din voturile românilor la alegerile europarlamentare de la sfârșitul lunii mai, cu doar o zecime de procent mai puțin decât PSD. PNL, care îl susține pe președintele Klaus Iohannis, a câștigat alegerile, cu 27%.

„Am avut peste 22% la ultimele alegeri. Suntem una dintre cele trei forţe politice principale ale ţării. Vedeţi vreun argument să nu avem un candidat, în condiţiile în care suntem una din principalele forţe politice din ţară? Am putea noi explica cumva cuiva că nu avem candidat când am avut rezultatul ăsta? Deci e firesc. Nu are nicio legătură cu alte candidaturi de la alte partide. Fiecare partid are dreptul să îşi prezinte candidatura. O să discutăm despre programele noastre politice în campanie”, a mai spus liderul PLUS.

„Unul dintre noi o să candideze cu siguranţă. Vom face echipă oricum, în orice formă”, a spus Cioloș când a fost întrebat dacă Dan Barna ar putea să intre în cursa pentru Palatul Cotroceni.

Într-un sondaj de opinie realizat la începutul lunii mai, Klaus Iohannis era cotat cu peste 40% din opțiunile de vot ale românilor.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.