Cine sunt victimele atentatului de la New York

Cinci din cele opt persoane care au fost ucise în atacul din New York sunt din Argentina. Grupul se afla în SUA pentru aniversarea a 30 de ani de la absolvirea liceului, potrivit The Guardian.

Ministrul de externe argentinian a confirmat că Hernán Diego Mendoza, Diego Enrique Angelini, Alejandro Damián Pagnucco, Ariel Erlij și Hernán Ferruchi, toți având vârste în jur de 40 de ani, au fost uciși la New York. Al șaselea membru al grupului, Martin Ludovico Marro, a fost rănit ușor.

A șasea persoană care și-a pierdut viața în atac este o belgiană, care se afla în vacanță alături de sora și mama ei. Celelalte două victime nu au fost identificate încă.

De asemenea, doi copii au fost răniți în momentul în care duba a ricoșat în autocarul cu care aceștia mergeau la școală, a declarat guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo.

Suspectul în atacul de la New York, în care și-au pierdut viața opt oameni și alte 11 au fost rănite, este uzbekul Sayfullo Habibullaevic Saipov, în vârstă de 29 de ani.

Acesta a intrat în Statele Unite ale Americii în 2010, a locuit pe rând în Ohio, Florida și apoi în Petterson, New Jersey.

Uzbekul lucra pentru Uber. În camioneta folosită în atac, polițiștii au găsit o armă cu aer comprimat și una cu bile de vopsea, dar și o scrisoare în care spune că acționează în numele organizației teroriste Stat Islamic. La scurt timp după atac, polițiștii americani l-ar fi împușcat și l-au reținut.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.