Cine sunt și unde trăiesc copiii fostului președinte al Afganistanului, care a fugit din țară

FOTO: Mariam Ghani/Facebook
FOTO: Mariam Ghani/Facebook

Copiii fostului președinte al Afganistanului, Ashraf Ghani, s-au născut în SUA. Mama lor, Rula Ghani, este de orgine libaneză. Mariam și Terek Ghani resping acuzațiile că tatăl lor a plecat din țară cu 169 de milioane de dolari, bani care fi fost luați cu „patru mașini și un elicopter”.

Miriam Ghani are 43 de ani și este regizor și artist plastic. Trăiește într-o mansardă de lux din Clinton Hill, Brooklyn, potrivit Corriere della Sera.

Aceasta a fost foarte activă pe rețelele de socializare în ultima perioadă și s-a arătat „supărată și speriată” pentru familia sa, prieteni și colegi care au rămas în Afganistan. Ea a încurajat autoritățile americane să accelereze vizele pentru cei care doresc să plece din țară, după instalarea talibanilor.

Terek Ghani, fratele lui Miriam, are 39 de ani și predă economie la Universitatea Washington din St. Louis și a colaborat cu companii mari importante din SUA, precum Brookings Institution sau International Crisis Group.

Tatăl celor doi a lucrat pentru guvernul afgan din 2002, iar copii au studiat din acea perioadă în universități americane prestigioase. Miriam a fost la New York University, iar Tarek la Stanford și Berkeley.

Fostul președinte al Afganistanului a primit azil politic în Emiratele Arabe Unite. Fratele său, Hashamt, un om de afaceri, a declarat pentru Al Jazeera că rămâne în Afganistan. Potrivit postului de știri din Qatar, acesta nu doar că a acceptat preluarea țării de către talibani, dar încearcă să încurajeze investitorii și foștii oficiali să nu abandoneze țara.