Cine sunt pasagerii avionului dispărut în mare. Un cuplu misterios, căutat pe internet

În avionul Lion Air prăbușit luni în Indonezia se aflau 189 de persoane: 178 de pasageri adulți, un copil, doi bebeluși, doi piloți și șase membri ai personalului de la bord (un tehnician, trei însoțitori de bord aflate la instruire și doi însoțitori experimentați).

Piloți cu experiență – În primul rând, compania a anunțat că pilotul desemnat pentru zbor este căpitanul Bhavye Suneja, de origine indiană. Pilotul, în vârstă de 33 de ani, s-a alăturat companiei în 2011 și avea peste 6.000 de ore de zbor.

Copilotul, identificat cu numele de Harvino, avea la rându-i peste 5.000 de ore de zbor.

Cei șase membri ai echipajului de cabină sunt Shintia Melina, Citra Noivita Anggelia, Alviani Hidayatul Solikha, Damayanti Simarmata, Mery Yulianda și Deny Maula. Unul dintre acești membri era de profesie tehnician, iar trei dintre asistenții de zbor erau în practică.

Pasageri – La aeroporul din Jakarta, oameni au așteptat ieri vești la echipele de salvare. Printre cei cu ochii în lacrimi s-a numărat și Murtado Kurniawan, un tânăr a cărui soție era în avionul dispărut în apele mării. Ei erau proaspăt căsătoriți, iar ea călătorea în interes de serviciu.

”Nu pot trăi fără ea, o iubesc. Ultimul lucru pe care i l-am spus a fost ”ai grijă de tine”. Mereu îmi fac griji pentru ea atunci când pleacă. Când am văzut la televizor că avionul s-a prăbușit, întregul meu corp a devenit slab”, a declarat soțul îndurerat pentru BBC.

O altă persoană aflată în așteptarea veștilor era Dede, care își condusese la avion nepoata, pe Fiona Ayu, și familia acesteia. Aceștia ar fi trebuit să ajungă în scurt timp în orașul lor natal – Pangkal Pinang se află la o oră de zbor de Jakarta.

”Cei din compania aeriană ne tot spuneau să așteptăm vești, dar imaginile de pe social media și de la televizor sunt foarte grave. Dar încă păstrez speranța că se va întoarce, mă tot rog pentru acest lucru”, a spus femeia.

Cuplul misterios – Unul dintre primele lucruri găsite la suprafața mării după prăbușirea avionului a fost o carcasă de iPhone cu imaginea distinctivă a unui cuplu care trece un pod. În următoarele ore, utilizatorii indonezieni ai Facebook, Instagram și ai altor rețele sociale au încercat să identifice cuplul din imagini.

La un moment dat, un utilizator a reușit să descopere imaginea care apare pe carcasă, însă identitatea celor din imagine este încă necunoscută.

Un tată și doi copii mergeau la o înmormântare – Michelle Vergina Bongkal (21 de ani) se îmbarcase în avion alături de fratele său Mathew (13 ani) și de tatăl lor, Adonia (52 de ani). Cei trei mergeau la înmormântarea bunicii copiilor.

Mama fetei spune că a vorbit ultima dată cu Michelle în jurul orei locale 6, cu jumătate de oră înainte de decolarea avionului. Apoi, au venit veștile rele. ”Până la 7:30 am tot încercat să o sunăm pe Michelle, sperând să auzim un răspus…”.

Angajați ai ministerului de Finanțe – La bord se aflau și 20 de angajați ai Ministerului de Finanțe din Indonezia. Cei de la bord lucrau la birourile ministerului din Pangkal Pinang și se întorceau la muncă după ce petrecuseră weekendul în Jakarta.

Pasagerul care a ratat zborul – Unul dintre angajații ministerului, Sony Setiawan, trebuia să fie și el în avion, dar a ratat check-in-ul, după ce a fost blocat în trafic. A aflat despre tragedie târziu, în jurul orei 09:40, când a reușit să ajungă în Pangkal Pinang cu altă cursă. ”Familia mea era în șoc, mama plângea, dar le-am spus că sunt bine”, a spus el pentru AFP.

Avionul este căutat în prezent în Marea Java cu ajutorul unui sonar. Mai multe cadavre au fost descoperite în larg de echipele de salvare. Aproape sigur, nu există supraviețuitori ai dezastrului aviatic.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.