Cine sunt liderii PSD care au semnat scrisoarea anti-Dragnea

Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
Liviu Dragnea FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Scrisoarea în care i se cere lui Liviu Dragnea să facă un pas în spate din fruntea PSD există și a fost semnată de peste 25 de social-democrați.

Potrivit Digi24.ro, dacă în cazul unora există informații contradictorii, există câteva nume despre care se știe care sigur au semnat. Iată cine ar fi cei care au semnat scrisoare, potrivit surselor Digi24.ro:

1. Paul Stănescu (Olt)
2. Niculae Bădălău (Giurgiu)
3. Dumitru Buzatu (Vaslui)
4. Ion Mocioalcă (Caraș Severin)
5. Marcel Ciolacu (Buzău)
6. Robert Negoiță (București – Sector 3)
7. Marian Neacșu (Secretar general al PSD)
8. Rodica Nassar (București – Sector 2)
9. Dan Tudorache (Bucureşti – Sector 1)
10. Gabriela Firea (București)
11. Ion Rotaru (Brăila)
12. Adrian Țuțuianu (Dâmbovița).

Criticile la adresa lui Liviu Dragnea au început să apară după reuniunea Comitetului Executiv al PSD la Neptun.

Atunci, Gabriela Firea, unul dintre cei mai importanți oameni din partid, l-a atacat dur pe liderul social democrat Liviu Dragnea, mai ales pentru că s-a opus ca ministrul de Interne, Carmen Dan, să-și dea demisia după intervenția din 10 august, la protestul Diasporei din Piața Victoriei.

Primarul Capitalei a avut mai multe intervenții la televiziuni și în conferințe de presă în care a spus că Liviu Dragnea o spionează și că încearcă să o mazilească „cu mâna altora” și i-ar fi sabotat proiectele de la Primăria Capitalei.

„Functia de preşedinte al partidului nu se ia cu japca. Se ia prin vot masiv și nu poți s-o tranzacționezi ca la piață”, le-a transmis Liviu Dragnea celor care îl contestă prin intermediul jurnaliștilor.

Preşedintele PSD a menţionat că nu ştie dacă există o scrisoare a unor lideri social-democraţi prin care i se cere să renunţe la şefia partidului.

„Nu ştiu, am vorbit cu majoritatea colegilor care au avut şi poziţii în sensul ăsta, care urmează să aibă poziţii în continuare în sensul ăsta, cu toţi cu care am vorbit ideea este că închidem toate aceste discuţii, pentru că avem aprobat un pachet de proiecte la Comitetul Executiv, sunt cele din programul de guvernare de care trebuie să ne ocupăm, nu de discuţii din astea fără sfârşit. Nu le văd bine deloc (astfel de discuţii – n.r.)”, a afirmat el.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.