Cine sunt autorii atentatelor din Bruxelles

suspecții bruxelles
Frații Khalid and Brahim el-Bakraoui (stânga, îmbrăcați în negru) și un al treilea suspect. Foto: Poliția belgiană

Cei doi atacatori sinucigași care au detonat bombele pe aeroportul internațional din Bruxelles sunt doi frați, pe nume Khalid and Brahim el-Bakraoui, a anunțat presa belgiană, potrivit BBC.  Un al treilea atacator a fost prins de poliție.

O imagine surprinsă de camerele de supraveghere îi arată pe cei doi frați pe aeroportul din Bruxelles, cu puțin timp înainte de atentate, în timp ce împing niște cărucioare cu bagaje.

Frații sunt îmbrăcați în negru, iar în dreapta imaginii apare un al treilea bărbat îmbrăcat în haine de culoare deschisă – poliția belgiană crede că acesta a pus o a treia bombă în aeroport, iar apoi a plecat.

UPDATE. Acest al treilea terorist implicat în atentatele de la aeroport a fost prins în Anderlecht, o suburbie din Bruxelles. Numele bărbatului este Najim Laachraoui și are aproximativ 25 de ani.

Televiziunea belgiană a anunțat că cei doi frați erau cunoscuți de poliție și că amândoi aveau antecedente penale.

De exemplu, Khalid el-Bakraoui a folosit un nume fals pentru a închiria un apartament într-un cartier din Bruxelles în care poliția a împușcat un bărbat înarmat săptămâna trecută. În timpul acelui raid poliția a descoperit o amprentă a lui Salah Abdeslam, principalul suspect din atentatele de la Paris din 13 noiembrie. Salah Abdeslam a fost arestat vinerea trecută.

Potrivit CNN, cei doi frați erau din Bruxelles și erau cunoscuți de poliție pentru diferite infracțiuni, însă nu pentru acte de terorism.

sinucigași bruxelles
Frații Khalid and Brahim el-Bakraoui sunt cei doi atentatori sinucigași de pe aeroportul din Bruxelles. Foto: dh.be

La scurt timp după ce a văzut imaginile cu atacatorii, un șofer de taxi i-a recunoscut și și-a dat seama că el a fost cel care i-a adus la aeroport. Șoferul a contactat poliția și le-a spus autorităților adresa de la care i-a luat pe bărbați.

În locuința respectivă, aflată în cartierul Schaerbeek din Bruxelles, poliția a găsit o bombă cu cuie, produse chimice și un steag al Statului Islamic.

34 de oameni au murit și alți 250 au fost răniți în atentatele produse ieri la metroul și pe aeroportul din Bruxelles. Autoritățile belgiene au decretat trei zile de doliu național.

Statul Islamic a revendicat atentatele de ieri din Bruxelles.

Recomandările editorilor GreatNews:

5 ani negri pentru istoria UE. Un număr record de atentate face Europa să tremure
Explozii puternice la metroul și pe aeroportul din Bruxelles