Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Ce arată cel mai nou sondaj de opinie

alegeri prezidențiale

Sursa: Facebook

Un nou sondaj de opinie, realizat de CURS, arată că Marcel Ciolacu, liderul PSD, și George Simion, președintele AUR, au cele mai mari șanse să intre în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Înainte de eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa electorală de o decizie a Curții Constituționale, Mircea Geoană apărea ca fiind favorit pentru câștigarea alegerilor. Acum, însă, mai multe sondaje de opinie arată că Geoană nu va intra în turul 2 al alegerilor prezidențiale, o posibilă explicație fiind faptul că mulți dintre votanții Dianei Șoșoacă s-au reorientat spre George Simion.

Sondajul de opinie CURS prezentat vineri, 18 octombrie, arată că Marcel Ciolacu este preferat de 26% dintre alegători, în vreme ce George Simion de la AUR se află pe locul 2, cu 17% din voturi. Mircea Geoană este pe locul al treilea, cu 15% din voturi, la egalitate cu Nicolae Ciucă, șeful PNL.

Elena Lasconi, lidera USR, se află pe poziția a cincea, cu 14% din voturi. Cristian Diaconescu, ce candidează ca independent, ar obține 5%, iar Kelemen Hunor (UDMR), Cristian Terheș (PNC) și Ludovic Orban (susținut de Alianța PMP – Forței Dreptei) ar avea fiecare în jur de 2%. Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 11-16 octombrie pe un eșantion de 1.006 respondenți, votanți în vârstă de cel puțin 18 ani.

Un alt sondaj de opinie, realizat de Verifield la comanda USR în perioada 7 – 9 octombrie, arată, de asemenea, că Marcel Ciolacu și George Simion vor intra în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Astfel, Marcel Ciolacu ar obține 23,4% din voturi, George Simion 19,8%, Mircea Geoană 17,2%, iar Elena Lasconi 17,1%. Nicolae Ciucă s-ar clasa abia pe poziția a șasea, cu 6,2%, în fața sa aflându-se candidatul Cristian Diaconescu, cu 7,6%. Urmează Kelemen Hunor de la UDMR cu 3,8%, independentul Cristian Terheș cu 3,1%, Ana Birchall cu 0,7% și Ludovic Orban (susținut de Forța Dreptei și PMP) cu 0,7%

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version