Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Ce arată cel mai nou sondaj de opinie

alegeri prezidențiale
Sursa: Facebook

Un nou sondaj de opinie, realizat de CURS, arată că Marcel Ciolacu, liderul PSD, și George Simion, președintele AUR, au cele mai mari șanse să intre în turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Înainte de eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa electorală de o decizie a Curții Constituționale, Mircea Geoană apărea ca fiind favorit pentru câștigarea alegerilor. Acum, însă, mai multe sondaje de opinie arată că Geoană nu va intra în turul 2 al alegerilor prezidențiale, o posibilă explicație fiind faptul că mulți dintre votanții Dianei Șoșoacă s-au reorientat spre George Simion.

Sondajul de opinie CURS prezentat vineri, 18 octombrie, arată că Marcel Ciolacu este preferat de 26% dintre alegători, în vreme ce George Simion de la AUR se află pe locul 2, cu 17% din voturi. Mircea Geoană este pe locul al treilea, cu 15% din voturi, la egalitate cu Nicolae Ciucă, șeful PNL.

Elena Lasconi, lidera USR, se află pe poziția a cincea, cu 14% din voturi. Cristian Diaconescu, ce candidează ca independent, ar obține 5%, iar Kelemen Hunor (UDMR), Cristian Terheș (PNC) și Ludovic Orban (susținut de Alianța PMP – Forței Dreptei) ar avea fiecare în jur de 2%. Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 11-16 octombrie pe un eșantion de 1.006 respondenți, votanți în vârstă de cel puțin 18 ani.

Un alt sondaj de opinie, realizat de Verifield la comanda USR în perioada 7 – 9 octombrie, arată, de asemenea, că Marcel Ciolacu și George Simion vor intra în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Astfel, Marcel Ciolacu ar obține 23,4% din voturi, George Simion 19,8%, Mircea Geoană 17,2%, iar Elena Lasconi 17,1%. Nicolae Ciucă s-ar clasa abia pe poziția a șasea, cu 6,2%, în fața sa aflându-se candidatul Cristian Diaconescu, cu 7,6%. Urmează Kelemen Hunor de la UDMR cu 3,8%, independentul Cristian Terheș cu 3,1%, Ana Birchall cu 0,7% și Ludovic Orban (susținut de Forța Dreptei și PMP) cu 0,7%

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.