Cine este șoferul care a trecut peste barierele CFR și s-a răsturnat apoi

Săptămâna trecută, imagini cu o mașină care intră cu mașina în barierele de cale ferată coborâte, în comuna ilfoveană Brănești, au apărut la toate buletinele de știri și s-au viralizat rapid pe rețelele sociale. Barierele erau jos pentru că urma să treacă trenul un tren de călători cu o viteză de aproximativ 16 de kilometri pe oră.

Imediat, Poliția Ilfov a trimis un comunicat de presă în care anunța că mașina este deja identificată și transmitea că mașina a mai fost implicată într-un accident, pe DN3, tot la Brănești, când mergea spre București.

Șoferul avea o alcoolemie de 1,03 mg alcool pur în aerul expirat și a rănit un pasager care se afla în mașină.

Potrivit gandul.ro, care citează surse judiciare, șoferul auditat în acest caz este medicul urolog Vlad Roșca, de la Spitalul Județean Ilfov. De asemenea, aceleași surse citate de Gândul mai spun că în mașină, în momentul accidentului, se mai aflau doi medici, unul dintre aceștia fiind rănit ușor.

Imaginile cu mașina care rupe barierele au fost publicate de CFR Infrastructură pe Facebook.

„Nu puţine sunt situaţiile în care şoferii inconştienţi ignoră semnalizarea de la trecerile la nivel şi forţează traversarea printre barierele aflate în poziţia orizontală, considerând că astfel fentează trenul. Un astfel de caz a fost surprins de camerele de luat vederi de la trecerea la nivel cu calea ferată din satul Pasărea, comuna Brănești, marți, 3 august 2021, în jurul orei 19.38, când un şofer inconştient rupe practic brațele barierei, aflate deja în poziţia orizontală, și traversarea în viteză trecerea la nivel”, se arată în postarea de pe Facebook.

Potrivit sursei citate, doar un miracol l-a salvat pe șofer de impactul cu trenul trenul de Constanța, care circulă cu viteza de 160 km/h și care ar fi pus în pericol și viețile călătorilor.

„O astfel de inconştienţă poate pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier sau al pietonilor! O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar! O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar!”, se mai arată în postarea CFR Infrastructură.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.