Cine este românul care s-a infectat cu coronavirus. Și soția lui e pe vas

FOTO: Pava/Pixabay.com
FOTO: Pava/Pixabay.com

Românul care s-a infectat cu coronavirus face parte dintre membrii echipajului de pe vasul Diamond Princess, blocat într-un port din Japonia. Potrivit Digi24, românul lucrează de 10 ani pe vasul de croazieră și este angajat la bucătărie. Soția sa face și ea parte din personalul de pe bord.

După ce testul a arătat că este infectat cu coronavirus, românul a fost debarcat și acum este internat într-un spital din Japonia. Șeful Departametului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că nu se pune problema să fie adus în România pentru a fi tratat.

Doar pe această navă, până acum, au fost înregistrate peste 200 de cazuri de infecții cu coronavirus. În total, pe Diamond Princess se află 3.700 de persoane.

Misiunea diplomatică a României în Japonia transmite că „se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autoritățile nipone.

De asemenea, Ambasada României în Japonia menține legătura și cu ceilalți cetățeni români aflați pe vasul Diamond Princess”. Pe vas s-au aflat 17 cetățeni români (15 membri ai echipajului și 2 pasageri).

Până acum au fost mai multe suspiciuni în România de infectare cu coronavirus la persoane care s-au întors din China, însă nu s-a confirmat niciun caz.

1.486 de oameni au murit până acum din cauza noului coronavirus. Aproape toate decesele au fost înregistrate în China continentală. Au mai fost trei în Hong Kong, Filipine și Japonia.

În total, sunt 64.000 de oameni infectați. Medicii chinezi au transmis celor care s-au vindecat de coronavirus că îi așteaptă să doneze sânge, care să fie folosit la tratarea altor bolnavi.

„Există un număr mare de anticorpi în pacienții vindecați, care pot ajuta la lupta cu virusul. Sper ca oamenii vindecați să vină la spital să doneze sânge, astfel încât să lucrăm împreună să salvăm pacienții care încă se chinuie cu boala”, a declarat șeful spitalului Wuhan, Zhang Dingyu.

FOTO: Pava/Pixabay.com