Cine este proprietarul mașinii folosite de Patriarhul Daniel

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Mașina pe care a folosit-o Patriarhiul Daniel la evenimentul de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului nu este a Bisericii Ortodoxe Române, ci a Serviciului de Protecție și Pază (SPP) și a fost impusă de protocol, în condițiile în care Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu, are rang de șef de stat, potrivit Patriarhiei.

Explicațiile au fost date de purtătorul de cuvânt al Partiarhiei, Vasile Bănescu, pentru Hotnews.ro.

„Patriarhul Ecumenic avea și rang de șef de stat și a avut însoțitor de la SPP care a oferit mașini de protocol. E o mașină a SPP, nu a Patriarhului care, pentru cei interesați, are o dubiță Volkswagen”, a declarat Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al BOR a mai adăugat că „este o rușine pentru cei care răspândesc știri neverificate”.

În mediul online au apărut informații potrivit cărora mașina în care a mers Patriarhul Daniel nu ar avea RCA valabil, însă purtătorul de cuvânt al SPP, Bogdan Onea a dezmințit acest lucru.

Catedrala Neamului a fost sfințită ieri. Nu este gata, însă preoții au vrut să celebreze astfel cei 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Are 120 de metri înălţime, cu 34 de metri mai mult decât Casa Poporului.

La construcţia fundaţiei au fost turnaţi 25.000 de metri cubi de beton şi aproximativ 5.000 de tone de armătură.

Are opt lifturi, două săli polivalente dotate cu altare, care vor funcţiona ca biserici: una la 16 metri adâncime, iar cealaltă la 11 metri. În perimetrul de la subsol mai sunt construite 42 de cripte, patru buncăre antiatomice, un muzeu al creştinismului şi diverse spaţii pentru comunicare media. Pot intra la slujbe 5.000 de persoane.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.