Cine este profesorul de la Colegiul Național „Sfântul Sava” acuzat că a agresat sexual 2 elevi

Sorin Spineanu-Dobrotă
Foto: Captură YouTube

Profesorul de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București acuzat că a agresat sexual 2 elevi este Sorin Spineanu-Dobrotă. El predă economia și este, totodată, și secretar științific în Ministerul Educației, relatează adevărul.ro.

În vârstă de 51 de ani, profesorul de economie de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Capitală este și angajat al Centrului Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), care face parte din Ministerul Educației, mai notează sursa citată. De asemenea, Dobrotă este autor al cărții „Homosexualitatea Normal sau Patologic”, care a apărut la Editura Tritonic în anul 2005.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore joi, 25 iulie, fiind acuzat de viol asupra unui minor de 17 ani și de agresiune sexuală asupra unui băiat de 16 ani.

Profesorul acuzat a apărut în mai multe emisiuni educaționale, inclusiv în celebra emisiune „TeleȘcoala” de pe TVR 2, realizată în parteneriat de postul public de televiziune și de Ministerul Educației.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au transmis că, la data de 02.06.2021, în timp ce se afla într-un apartament din București, inculpatul a întreținut cu persoana vătămată (un băiat în vârstă de 17 ani) un act sexual oral, profitând de poziția de autoritate și încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate.

Ulterior, la data de 17.12.2021, în timp ce se afla într-o locuință din București, inculpatul a exercitat acte de natură sexuală asupra persoanei vătămate (un băiat în vârstă de 16 ani), profitând de poziția de autoritate și încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate.

Profesorul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie adus în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Sectorului 3 București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.