Cine este principalul suspect în uciderea jurnalistei bulgare

FOTO: nova.bg
FOTO: nova.bg

Suspectul în cazul jurnalistei bulgare Viktoria Marinova a fost identificat ca fiind bulgarul Severin Krasimirov, un tânăr în vârstă de 21 de ani. Potrivit jurnaliștilor de la nova.bg, anchetatorii ar fi găsit urme de sânge pe hainele sale.

Acesta ar fi părăsit Bulgaria pe 7 octombrie și se află acum în Germania, în orașul Stade, lângă Hamburg, la părinții săi. Tânărul ar fi fugit din țară fiind sfătuit de rude, cărora le-a povestit ce s-a întâmplat. A fost descoperit cu ajutorul unor camere de supraveghere care se aflau în zona în care Marinova a fost ucisă sâmbătă.

Premierul Bulgariei, Boyko Borissov, a declarat că va da mai multe informații în cursul zilei de astăzi despre acest caz. Site-ul bulgar spune că probele ADN prelevate de la locul crimei corespund 100% cu cele ale suspectului reținut în Germania.

Anchetatorii bulgari au reținut ieri la audieri și un român de origine ucraineană. Ulterior, acesta a fost eliberat.

Viktoria Marinova, în vârstă de 30 de ani, a fost asasinată în localitatea bulgară Ruse, weekend-ul trecut. Potrivit cotidianului Dnevnik, jurnalista a fost bătută, violată și apoi ucisă.

Corpul ei a fost găsit într-o zonă greu accesibilă, plină de tufișuri, lângă Dunăre. Procurorii au spus că i-au fost furate telefonul mobil, cheile de la mașină, ochelarii și o parte din haine.

Site-ul de știri Rusemedia.bg, citat de Europa Liberă, spune că e posibil ca jurnalista să fi fost la jogging, mai ales că se antrena în ultima perioadă pentru o cursă.

Aceasta era reporter cu exepriență în televiziune și se afla în echipa de conducere a televiziunii TVN. Cu câteva luni în urmă a devenit gazda unei emisiuni de investigații denumită Detector.

Una dintre emisiuni se referea la mai multe cazuri legate de fraudarea unor fonduri europene de către companii private.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.