Cine este noul șef al Jandarmeriei, teleormăneanul Ionuț Sindile

Ionuț Sindile

Ministrul de Interne, Carmen Dan, l-a împuternicit pe Ionuț Sindile la conducerea Jandarmeriei Române, după ce lui Sebastian Cucoș i-a expirat mandatul.

Noul șef al Jandarmeriei are 40 de ani și este originar din Teleorman.

”Începând cu data de 15 august, prim-adjunctul inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Ionuț Cătălin Sindile, a fost împuternicit în funcția de Inspector General al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Această decizie a fost luată având în vedere importanța sarcinilor ce revin Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, precum și necesitatea asigurării, cu celeritate, a actului managerial”, se precizează într-un comunicat al Ministerului de Interne.

Ionuț Sindile a absolvit Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, la arma jandarmi, în anul 2000 și are o experiență de 18 ani în Jandarmeria Română.

Noul șef al Jandarmeriei Române a participat la mai multe misiuni internaționale sub egida Uniunii Europene.

Sebastian Cucoș: ”Haideți să ne așezăm la calm”

Numirea sa vine după expirarea mandatului lui Sebastian Cucoș la conducerea Jandarmeriei.

Cucoș a susținut ieri o conferință de presă în care a făcut apel la ”așezare la calm”, strângând teatral drapelul României și etalându-și colecția de icoane și diplome.

”N-am făcut decât să-mi iubesc ţara și drapelul ăsta pe care eu am jurat și-mi păstrez jurământul. Să cred în Dumnezeu și în camarazii mei. Toate aceste misiuni au fost alături de oamenii mei și sunt mândru de ei”, a spus Cucoș.

”Dragi români, suntem în anul centenar, suntem în anul unirii, haideți să ne așezăm la calm, la moderație, la înțelegere. În ceea ce privește colegii mei, vă asigur că și-au facut datoria, vă asigur că oamenii în uniformă își merită respectul nostru și al dumneavoastră. Încă o dată subliniez, dacă există cineva care se face vinovat de ceva, indiferent dacă este un om în uniformă sau civil, va fi investigat. Avem instituții, avem o justiție care își face treaba și sper să și-o facă cu prisosință”, a mai declarat fostul șef al Jandarmeriei, în urma ciocnirilor cu protestatarii din 10 august, în care aproape 500 de persoane au fost rănite.