Cine este Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății

nelu tătaru
Foto: Pagina de Facebook Nelu Tătaru

După ce și-a dat demisia Victor Costache din funcția de ministru al Sănătății, Ludovic Orban a anunțat că îl propune președintelui Klaus Iohannis pe Nelu Tătaru, care în prezent este secretar de stat.

Nelu Tătaru este reprezentantul Ministerului Sănătății care în toată această perioadă a fost cel mai vizibil. A fost prezent în conferințele de presă alături de Raed Arafat și a prezentat presei zilnic informații legate de evoluția epidemiei de coronavirus din România.

De asemenea, mai trebuie precizat că în momentul în care i s-a propus să fie ministru al Sănătății era în Suceava, unde conducea o anchetă cu privire la numărul mare de cazuri de infecții cu coronavirus de la Spitalul Județean din Bucovina.

Nelu Tătaru este medic chirurg. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași. Și-a practicat profesia în Spitalul Județean Vaslui, Spitalul Clinic de Urgență Iași și Spitalul Municipal Huși. De asemenea, a condus Spitalul Municipal Huși.

În ceea ce privește cariera politică, a fost mai întâi consilier local în Huși, iar din decembrie 2012 a fost ales senator de Vaslui pe lista PNL.

Potrivit site-ului Senatului, a participat la 68 de inițiative legislative și a avut 75 de declarații politice. De asemenea, a luat cuvântul în plen de 93 de ori.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.