Cine este Gianni Infantino, noul șef al fotbalului mondial

Gianni Infantino a fost ales ieri în fruntea FIFA, organizația care guvernează destinele fotbalului mondial.

Fostul secretar general al UEFA a preluat postul de la compatriotul său elvețian Sepp Blatter, primind 115 voturi în turul doi al alegerilor, cu 27 mai multe decât principalul său rival – Șeicul Salman bin Ebrahim al-Khalifa.

Blatter a părăsit funcția în mai 2015, după un scandal de corupție care i-a adus și o suspendare de șase ani din lumea fotbalului.

”Vreau să construiesc poduri, nu ziduri”, a spus Infantino, care are 45 de ani. ”Fotbalul poate să unească oameni. Vreau să mă concentrez pe fotbal”, a adăugat noul președinte al FIFA, organizație a cărei imagine a fost pătată de numeroase scandaluri de corupție în ultima vreme.

Gianni Infantino este avocat de profesie și s-a născut la Brig, în Elveția, la nici zece kilometri distanță de orașul natal al lui Sepp Blatter, Visp.

”Astăzi au avut loc alegeri, nu a fost un război. A fost o competiție sportivă. Acum începem munca. Vom lucra împreună și voi arăta lumii că nu sunt candidatul Europei, ci al fotbalului”, a explicat elvețianul.

Federația Română de Fotbal, prin președintele său, Răzvan Burleanu, își anunțase intenția de a vota pentru Infantino.

Gianni Infantino este cunoscut publicului larg de la tragerile la sorți ale competițiilor europene, al căror amfitrion a fost în ultimii ani.

Vorbește fluent italiana, franceza, germana, engleza, spaniola și araba. Este căsătorit și are patru copii. Infantino este un fan declarat al echipei italiene Inter Milano.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în depozite din străinătate. Salariile ajung la 1.900 de euro, se poate merge în cuplu
Fenomenul Eșelnița. Satul în care oamenii au descoperit bucuria de a ajuta
Mobila pictată în Transilvania a ajuns în toată lumea: transformă o casă banală într-un muzeu