Cine este cel mai implicat primar din România

Maria Cojocariu, primarul din Dolhasca, judeţul Suceava (crainou.ro)
Maria Cojocariu, primarul din Dolhasca, judeţul Suceava (crainou.ro)

Alegerile locale se apropie, iar în campania electorală candidații se vor bate în piept fie cu proiecte, fie cu realizări, însă un singur edil va putea să se laude cu diploma de ”cel mai implicat primar”.

Este vorba de Maria Cojocariu, primarul din Dolhasca, care a primit diploma de excelență și premiul pentru ”cel mai implicat primar de oraș în mandatul 2012-2016” din partea Asociației Orașelor din România, scrie monitorulsv.ro.

Maria Cojocariu a primit premiul cu modestie, spunând că nu l-ar fi putut câștiga fără ajutorul locuitorilor din Dolhasca și a colegilor din sistemul administrativ.

„Fiecare localitate îşi aduce aportul în activitatea acestei asociaţii. În acest mandat am fost membru în Consiliul de Administraţie al Asociaţiei Oraşelor din România, participând la formularea de iniţiative legislative, la modificări ale unor legi pentru a schimba ceea ce ne-a afectat pe noi, oraşele”, a spus Maria Cojocariu.

Nu este pentru prima oară când Maria Cojocariu primește o distincție importantă. Asociaţia Oraşelor din România i-mai acordat diploma de „Primarul anului” în 2005.

Dolhasca
Dolhasca

Dolhasca are doar 10.000 de locuitori, fiind situat în județul Suceava. Majoritatea cetățenilor încă au preocupări preponderent rurale. Este locul unde s-a nscut actorul Alexandru Arșinel și este un important nod feroviar din nordul țării. Tot la Dolhasca se găsește și Mănăstirea Probota, ridicată în 1530 de domnitorul Petru Rareș.

De curând, primarul i-a consultat pe locuitorii din Dolhasca cu privire la organizarea unui referendum. Majoritatea cetățenilor s-a pus de acord ca un referendum să fie organizat în localitate, în 17 aprilie 2016, pentru renunțarea la statutul de oraș și revenirea la rangul de comună.

De curând, la Dolhasca s-a deschis un punct de lucru pentru pompieri, cu SMURD, care va deservi mai multe localități din zonă. Sub conducerea ”celui mai implicat primar” din România, Dolhasca a scăpat de problemele pe care le avea cu infrastructura, având în prezent drumuri bune, dar și centre de educație și cultură renovate.

Maria Cojocariu va candida în acest an, din partea PSD, pentru un nou mandat în Dolhasca.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ofertă la Wizz Air: 50% reducere la al doilea bilet de avion cumpărat
Sat unic în România: 14 locuitori și case ca în urmă cu sute de ani
Între Est și Vest. City break de la 108 euro în două mari capitale europene, cu avionul inclus